Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Pàgines salmó

Posted by la Biblioteca a dimecres, 17 desembre 2008


ftUs he preguntat mai per què els diaris d’informació econòmica són de color salmó?

La història ve de llarg, exactament de 1893, quan el Financial Times (FT) – que aleshores es deia London Financial Guide – va decidir diferenciar-se de l’altre gran diari econòmic d’aquella època, el Financial News, i va adoptar (quatre anys desprès de la seva fundació) el color rosa assalmonat a les seves pàgines. Aquest petit canvi va suposar un gran èxit editorial que el va ajudar a augmentar el seu lideratge i fins i tot a consolidar-lo molts anys desprès amb l’adquisició, el 1943, del seu principal competidor.

Hauríem d’esperar fins als anys 80 perquè un altre diari, el tabloide anglès Evening Standard adoptés també aquest color a les seves pàgines. Va ser llavors quan el  FT pensant que perdria la seva senya d’identitat el va denunciar. El que no pensava pas era perdre el judici, que és el que va succeir i, aquest color que creia exclusiu va passar a ser considerat l’estàndard en les publicacions financeres.

Actualment, amb matisos, el color salmó es continua utilitzant als principals diaris econòmics o en els suplements d’economia dels diaris d’informació general. Algunes publicacions, com La Vanguardia, trenquen la norma i el fan servir als seus suplements d’informació local, i  El Economista, per exemple, ha obert un altre front, passant del rosa salmó “tradicional” al color taronja pà·lid a les seves pàgines. Mireu el que diuem per justificar aquest canvi.

A la columna de la dreta d’aquest bloc us hem posat un breu llistat d’alguns dels principals diaris d’informació econòmica que es publiquen actualment. De quin color els imagineu?. No deixeu de consultar-los!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 28 other followers

%d bloggers like this: